Prof. dr. F. (Frank) Abbas

Erkend parodontoloog
Specialisme: Parodontologie

Curriculum Vitae

Opleiding

Frank Abbas studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd vervolgens opgeleid in de parodontologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij op het proefschrift Susceptibility for periodontal diseases. De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) verleende hem in 1987 de erkenning als parodontoloog (NVvP). In 2003 werd Frank in Groningen benoemd tot hoogleraar parodontologie aan het UMCG-Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde.

KvPA

Frank Abbas was in 1985 een van de oprichters van de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam.
Hij is erkend opleider in de parodontologie en daarnaast lid van het Consilium Parodontologicum van de NVvP dat in Nederland werkzame parodontologen accrediteert. Als clinicus is hij een allround parodontoloog met specifieke ervaring in regeneratieve en esthetische behandelingen.

Nevenactiviteiten

Frank Abbas is lid van diverse wetenschappelijke verenigingen waaronder de Nederlandse en Amerikaanse verenigingen voor parodontologie (NVvP en AAP) en het Royal College of Surgeons van Edinburgh. Hij is actief op verschillende onderzoeksgebieden, heeft talloze publicaties op zijn naam staan en is een veel gevraagd spreker op congressen en cursussen in binnen- en buitenland.

BIG-geregistreerd. KRT-geregistreerd.