Prof. dr. F. (Frank) Abbas

Erkend parodontoloog
Specialisme: Parodontologie

Curriculum Vitae

Opleiding

Frank Abbas studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd vervolgens opgeleid in de parodontologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij op het proefschrift Susceptibility for periodontal diseases. De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) verleende hem in 1987 de erkenning als parodontoloog (NVvP). In 2003 werd Frank in Groningen benoemd tot hoogleraar parodontologie aan het UMCG-Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde.

KvPA

Frank Abbas was in 1985 een van de oprichters van de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam.
Hij is erkend opleider in de parodontologie en daarnaast lid van het Consilium Parodontologicum van de NVvP dat in Nederland werkzame parodontologen accrediteert. Als clinicus is hij een allround parodontoloog met specifieke ervaring in regeneratieve en esthetische behandelingen.

Nevenactiviteiten

Frank Abbas is lid van diverse wetenschappelijke verenigingen waaronder de Nederlandse en Amerikaanse verenigingen voor parodontologie (NVvP en AAP) en het Royal College of Surgeons van Edinburgh. Hij is actief op verschillende onderzoeksgebieden, heeft talloze publicaties op zijn naam staan en is een veel gevraagd spreker op congressen en cursussen in binnen- en buitenland.

BIG-geregistreerd. KRT-geregistreerd.

Beste patiënt.

De KvPA is een gespecialiseerde kliniek. Ons team draagt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor uw gezondheid en die van onze medewerkers.

Zoals u weet hanteert onze praktijkaltijd al zeer hoge hygiëne- en infectiepreventieregels. In toevoeging hebben wij extra strenge (hygiëne)maatregelen doorgevoerdzodat u weer met een gerust hart naar de praktijk kan komen.

U ALS PATIENT

U bent als patiënt van harte welkom in de kliniek indien u alle onderstaande vragen uit de CORONA-Anamnese met ‘NEE’ kunt beantwoorden:

  1. Bent u positief getest op corona en <2 weken genezen?
  2. Heeft u nú huisgenoten/ gezinsleden met (mogelijk) corona?
  3. Heeft u nú, ≤ 2 weken, één of meer van de volgende symptomengehad:verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn,benauwdheid, koorts (>38⁰C)?
  4. Bent u in (verplichte) thuisisolatie?
  5. Woont u in een verpleeghuis met ouderen of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

WIJ ATTENDEREN U GRAAG OP ONZE VOLGENDE RICHTLIJNEN

  • Mocht u vlak voor uw afspraak tóch ziekteverschijnselen vertonen die gerelateerd zijn aan Covid-19, dan verzoeken wij u uw afspraak alsnog te annuleren.
  • Bij aankomst in de KvPA wordt u door onze gastvrouw ontvangen die een korte Corona-anamnese met u doorneemt.Tevens neemt zij op afstand uw temperatuur op. Voor bovenstaande anamnese verwachten wij ongeveer 10 minuten nodig te hebben. Wacht u s.v.p. in de auto of buiten tòt 10 minuten voor uw afspraak.
  • Er is (in principe) geen mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet.
  • Er is geen mogelijkheid om gebruik te maken van de poetsruimte.
  • Tenslotte vragen wij u om alléén naar uw afspraak te komen (zonder begeleiding en/of kinderen). Eventueel kan uw begeleider in de auto of buiten wachten.

We zetten vol in op kwalitatieve mondzorg onder veilige omstandigheden en kijken er naar uit u binnenkort weer (gezond) in onze praktijk te mogen verwelkomen!

Team-KvPA