prof. dr. E.G. (Edwin) Winkel

Erkend parodontoloog, implantoloog
Specialisme: Parodontologie, Implantologie, Halitose

Curriculum Vitae

Ingeschreven in het BIG-register

Edwin Winkel behaalde in 1980 zijn tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1983 werd hij gecertificeerd door de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (N.A.A.V en N.A.A.S.)). De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) verleende hem in 1989 de erkenning als parodontoloog. Van 1982 tot 2002 was hij verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) als docent/onderzoeker. Zijn promotieonderzoek (2000) betrof de microbiologische en klinische effecten van systemische antimicrobiële therapieën bij ernstige en refractaire parodontitis (“The Use of Systemic Antibiotics in Periodontitis Patients”).

Sinds 2005 is Edwin (parttime) verbonden aan de Afdeling Parodontologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 2006 werd hij geïnstalleerd als Lid van Verdiensten van de NVvP en in 2012 werd hij benoemd tot hoogleraar in de speciële parodontologie, in het bijzonder de halitose. Meer dan 70 publicaties in gerefereerde tijdschriften en boeken staan op zijn naam. Edwin Winkel is parodontoloog, erkend door de NVvP en implantoloog, erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

KvPA

Edwin Winkel is medeoprichter van de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (1985). Naast de parodontologie en de implantologie startte hij hier in 1998 een spreekuur voor de diagnose en behandeling van halitose.

Nevenactiviteiten

Hij is redactielid van het Journal de Parodontologie & d' Implantologie Orale en was redactielid van de Journal of Clinical Periodontology (2000-2008). Nationaal en internationaal is hij een veel gevraagde spreker op het gebied van de parodontologie, implantologie en de halitose. Daarnaast is hij o.a. bestuurslid van de European Federation of Periodontology (EFP) en de International Society of Breath Odour Research (ISBOR).

BIG-geregistreerd.

Beste patiënt.

De Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA) is –onder strikte voorwaarden- weer open voor reguliere behandelingen.

De KvPA is een gespecialiseerde kliniek. Ons team draagt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor uw gezondheid en die van onze medewerkers.  

Zoals u weet hanteert onze praktijk altijd al zeer hoge hygiëne- en infectiepreventieregels. In toevoeging hebben wij extra strenge (hygiëne)maatregelen doorgevoerd,

zodat u weer met een gerust hart naar de praktijk kan komen. 

U ALS PATIENT

U bent als patiënt van harte welkom in de kliniek indien u alle onderstaande vragen uit de CORONA-Anamnese met ‘NEE’ kunt beantwoorden:

 1. Bent u positief getest op corona en < 2 weken genezen?
 2. Heeft u nú huisgenoten/ gezinsleden met (mogelijk) corona?               
 3. Heeft u nú, ≤ 2 weken, één of meer van de volgende symptomen gehad:  verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (> 38⁰C)?
 1. Bent u in (verplichte) thuisisolatie?               
 2. Woont u in een verpleeghuis met ouderen of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?                                                              

UW AFSPRAAK

 • Heeft u binnenkort een afspraak? Wij nemen contact met u op over uw afspraak.
 • Is uw afspraak in de afgelopen weken afgezegd? Wij nemen contact met u op voor een nieuwe afspraak.
 • Bent u bang om te komen? Of twijfelt u of u tot een risicogroep behoort? Bespreek uw zorgen gerust met de assistente die u belt.

 

WIJ ATTENDEREN U GRAAG OP ONZE VOLGENDE RICHTLIJNEN

 

 • Mocht u vlak voor uw afspraak tóch ziekteverschijnselen vertonen die gerelateerd zijn aan Covid-19, dan verzoeken wij u uw afspraak alsnog te annuleren.
 • Bij aankomst in de KvPA wordt u door onze gastvrouw ontvangen die een korte Corona-anamnese met u doorneemt. Tevens neemt zij op afstand uw temperatuur op. Voor bovenstaande anamnese verwachten wij ongeveer 10 minuten nodig te hebben. Wacht u s.v.p. in de auto of buiten tòt 10 minuten voor uw afspraak.

 

 • Er is (in principe) geen mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet.
 • Er is geen mogelijkheid om gebruik te maken van de poetsruimte.
 • U kunt alléén per pin betalen aan de balie.
 • Tenslotte vragen wij u om alléén naar uw afspraak te komen (zonder begeleiding en/of kinderen). Eventueel kan uw begeleider in de auto of buiten wachten.

 

We zetten vol in op kwalitatieve mondzorg onder veilige omstandigheden en kijken er naar uit u binnenkort weer (gezond) in onze praktijk te mogen verwelkomen!

 

Team-KvPA

 

De KvPA is op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur en 13.30-17.00 uur telefonisch bereikbaar.