J.H.P. (Johan) Cossé

Erkend implantoloog
Specialisme: Implantologie

Curriculum Vitae

Ingeschreven in het BIG-register

Opleiding

Johan Cossé studeerde tandheelkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1988 was hij als assistent-geneeskundige niet in opleiding (agnio) werkzaam bij de afdeling kaakchirurgie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Van 1988 tot 1990 vervulde hij zijn militaire dienstplicht waarbij hij de algemene tandheelkunde en kleine kaakchirurgische verrichtingen uitvoerde. Van 1990 tot 2007 was hij werkzaam als tandarts in een groepspraktijk in Hoofddorp en voerde daar de algemene tandheelkunde, prothetische tandheelkunde en implantologie uit. Ook was Johan medewerker bij de vakgroep orale implantologie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). In 1999 werd Johan door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) erkend als implantoloog. Van 2000-2004 was hij lid van de opleidingscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Sinds 2007 is Johan docent bij de afdeling orale functieleer van het ACTA waar hij onder andere tandartsen opleidt tot implantoloog.

KvPA

Johan werkt sinds 1999 in de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA) waar hij aanvankelijk kronen en bruggen maakte op implantaten [link naar pagina implantaten] en nu de chirurgische implantologie uitvoert. De nadruk ligt daarbij op de esthetische implantologie en de opbouw van kaakbot. Daarnaast geeft Johan nascholingscursussen op het gebied van de implantologie en verzorgt hij voor de KvPA compact clinics voor tandartsen en mondhygiёnisten.

Nevenactiviteiten

Sinds 2009 maakt Johan deel uit van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP).

BIG-geregistreerd.

Beste patiënt.

De Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA) is –onder strikte voorwaarden- weer open voor reguliere behandelingen.

De KvPA is een gespecialiseerde kliniek. Ons team draagt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor uw gezondheid en die van onze medewerkers.  

Zoals u weet hanteert onze praktijk altijd al zeer hoge hygiëne- en infectiepreventieregels. In toevoeging hebben wij extra strenge (hygiëne)maatregelen doorgevoerd,

zodat u weer met een gerust hart naar de praktijk kan komen. 

U ALS PATIENT

U bent als patiënt van harte welkom in de kliniek indien u alle onderstaande vragen uit de CORONA-Anamnese met ‘NEE’ kunt beantwoorden:

 1. Bent u positief getest op corona en < 2 weken genezen?
 2. Heeft u nú huisgenoten/ gezinsleden met (mogelijk) corona?               
 3. Heeft u nú, ≤ 2 weken, één of meer van de volgende symptomen gehad:  verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (> 38⁰C)?
 1. Bent u in (verplichte) thuisisolatie?               
 2. Woont u in een verpleeghuis met ouderen of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?                                                              

UW AFSPRAAK

 • Heeft u binnenkort een afspraak? Wij nemen contact met u op over uw afspraak.
 • Is uw afspraak in de afgelopen weken afgezegd? Wij nemen contact met u op voor een nieuwe afspraak.
 • Bent u bang om te komen? Of twijfelt u of u tot een risicogroep behoort? Bespreek uw zorgen gerust met de assistente die u belt.

 

WIJ ATTENDEREN U GRAAG OP ONZE VOLGENDE RICHTLIJNEN

 

 • Mocht u vlak voor uw afspraak tóch ziekteverschijnselen vertonen die gerelateerd zijn aan Covid-19, dan verzoeken wij u uw afspraak alsnog te annuleren.
 • Bij aankomst in de KvPA wordt u door onze gastvrouw ontvangen die een korte Corona-anamnese met u doorneemt. Tevens neemt zij op afstand uw temperatuur op. Voor bovenstaande anamnese verwachten wij ongeveer 10 minuten nodig te hebben. Wacht u s.v.p. in de auto of buiten tòt 10 minuten voor uw afspraak.

 

 • Er is (in principe) geen mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet.
 • Er is geen mogelijkheid om gebruik te maken van de poetsruimte.
 • U kunt alléén per pin betalen aan de balie.
 • Tenslotte vragen wij u om alléén naar uw afspraak te komen (zonder begeleiding en/of kinderen). Eventueel kan uw begeleider in de auto of buiten wachten.

 

We zetten vol in op kwalitatieve mondzorg onder veilige omstandigheden en kijken er naar uit u binnenkort weer (gezond) in onze praktijk te mogen verwelkomen!

 

Team-KvPA

 

De KvPA is op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur en 13.30-17.00 uur telefonisch bereikbaar.