prof. dr. E.G. (Edwin) Winkel


Erkend parodontoloog, implantoloog
Specialisme: Parodontologie, Implantologie, Halitose

 

Curriculum Vitae

Ingeschreven in het BIG-register

 

Edwin Winkel behaalde in 1980 zijn tandartsdiploma aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1983 werd hij gecertificeerd door de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (N.A.A.V en N.A.A.S.)). De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) verleende hem in 1989 de erkenning als parodontoloog. Van 1982 tot 2002 was hij verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) als docent/onderzoeker. Zijn promotieonderzoek (2000) betrof de microbiologische en klinische effecten van systemische antimicrobiële therapieën bij ernstige en refractaire parodontitis (“The Use of Systemic Antibiotics in Periodontitis Patients”).

Sinds 2005 is Edwin (parttime) verbonden aan de Afdeling Parodontologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 2006 werd hij geïnstalleerd als Lid van Verdiensten van de NVvP en in 2012 werd hij benoemd tot hoogleraar in de speciële parodontologie, in het bijzonder de halitose. Meer dan 70 publicaties in gerefereerde tijdschriften en boeken staan op zijn naam. Edwin Winkel is parodontoloog, erkend door de NVvP en implantoloog, erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

 

KvPA

Edwin Winkel is medeoprichter van de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (1985). Naast de parodontologie en de implantologie startte hij hier in 1998 een spreekuur voor de diagnose en behandeling van halitose.

 

Nevenactiviteiten

Hij is redactielid van het Journal de Parodontologie & d' Implantologie Orale en was redactielid van de Journal of Clinical Periodontology (2000-2008). Nationaal en internationaal is hij een veel gevraagde spreker op het gebied van de parodontologie, implantologie en de halitose. Daarnaast is hij o.a. bestuurslid van de European Federation of Periodontology (EFP) en de International Society of Breath Odour Research (ISBOR).