Kaakchirurg

Heeft u tandarts u verwezen naar de kaakchirurg voor het verwijderen van een verstandskies ? Of heeft u last van een plekje op de wang of tong? Dan kunt u daarvoor ook terecht bij de KvPA.

U wordt bij ons behandeld door kaakchirurgen met een ruime ervaring in hun vakgebied die allen aangesloten zijn bij een academisch ziekenhuis. Sinds 2012 onderhoudt de KVPA een professionele relatie met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Hun expertise bij ons op de werkvloer.
27

De kaakchirurg, tegenwoordig ook wel de MKA-chirurg (Mond- Kaak- en Aangezichts-chirurg) genoemd, is gespecialiseerd in het verwijderen van moeilijk liggende verstandskiezen, wortelpuntbehandelingen maar ook aangezichtschirurgie: te denken valt aan het verwijderen van moedervlekken op de huid tot ooglidcorrecties.

Gunstige vergoeding

De tandheelkundige behandelingen die worden uitgevoerd door de kaakchirurg worden gedeclareerd op basis van de huidige tandartstarieven; u kunt daarom alleen via de aanvullende verzekering aanspraak maken op vergoeding. Voor deze regeling is bewust gekozen: het eigen risico in de basis verzekering bedraagt inmiddels € 385 en daardoor is een vergoeding uit de aanvullende verzekering voor veel patiënten gunstiger.