Kauwproblemen

Een gezond gebit op een stevig fundament vormt de basis van een mooie glimlach. Maar het lachen kan u snel vergaan als u last heeft van kaakgewrichtsklachten, pijnlijke kauwspieren, of afgesleten tanden. De tandarts-gnatholoog gespecialiseerd in de behandeling van deze klachten. Ook daarvoor bent u bij de KvPA aan het juiste adres.

‘Knappende’ geluidjes bij het bewegen van uw kaken, tandenknarsen. pijnlijke kauwspieren of problemen bij het openen en dichtdoen van uw mond: herkent u hier iets van? Zulke klachten kunnen flink wat last veroorzaken, zoals pijn in en rond het oor, hoofdpijn, nek- en schouderpijn. Bovendien kunnen tandenknarsen en de invloed van zuren, ernstige slijtage aan uw gebit veroorzaken, wat leidt tot gevoelige tanden, lelijke tanden en zelfs verlies van een gebit. 

Wat doet een tandarts-gnatholoog?

De oorzaak van zulke klachten kan achterhaald worden door de tandarts-gnatholoog, dé specialist van het kauwstelsel. Daarvoor worden uw gebit, kaakgewricht en kaakspieren uitgebreid onderzocht. Passen uw tanden en kiezen goed op elkaar, zijn ze opvallend afgesleten en functioneert uw onderkaak zoals zou moeten? Hoe ver kunt u uw mond openen? De tandarts-gnatholoog kijkt er zorgvuldig naar én vraagt of u last heeft van lichamelijke klachten of andere spanningen. 
Daarnaast is de tandarts-gnatholoog deskundig in slaapstoornissen die verband kunnen houden met het kauwstelsel, zoals slaapapneu, en aangezichtspijn. Ook hiervoor geldt: waar heeft u last van en hoe kunt u daar vanaf komen?

Topzorg gegarandeerd

Zodra de juiste diagnose gesteld is, stelt de tandarts-gnatholoog voor u een behandelplan op. Dit wordt uitgebreid met u besproken. Behandeling kan bestaan uit een therapeutische beschermplaat, oefeningen voor de spieren en gewrichten of herstel van de slijtage van de tanden en kiezen, om zo weer een duurzaam en esthetisch gebit terug te krijgen. Natuurlijk kunt u hierbij vertrouwen op de hoogste kwaliteit zorg, er wordt gewerkt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken. Topzorg gegarandeerd dus.

Vertrouwde kwaliteit

Voor de behandeling van uw gebit kiest u voor de kwaliteit van de KvPA. Wat een vertrouwd idee dat u dit ook kunt doen voor de behandeling van klachten aan uw kauwstelsel. 

Beste patiënt.

De KvPA is een gespecialiseerde kliniek. Ons team draagt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor uw gezondheid en die van onze medewerkers.

Zoals u weet hanteert onze praktijkaltijd al zeer hoge hygiëne- en infectiepreventieregels. In toevoeging hebben wij extra strenge (hygiëne)maatregelen doorgevoerdzodat u weer met een gerust hart naar de praktijk kan komen.

U ALS PATIENT

U bent als patiënt van harte welkom in de kliniek indien u alle onderstaande vragen uit de CORONA-Anamnese met ‘NEE’ kunt beantwoorden:

  1. Bent u positief getest op corona en <2 weken genezen?
  2. Heeft u nú huisgenoten/ gezinsleden met (mogelijk) corona?
  3. Heeft u nú, ≤ 2 weken, één of meer van de volgende symptomengehad:verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn,benauwdheid, koorts (>38⁰C)?
  4. Bent u in (verplichte) thuisisolatie?
  5. Woont u in een verpleeghuis met ouderen of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

WIJ ATTENDEREN U GRAAG OP ONZE VOLGENDE RICHTLIJNEN

  • Mocht u vlak voor uw afspraak tóch ziekteverschijnselen vertonen die gerelateerd zijn aan Covid-19, dan verzoeken wij u uw afspraak alsnog te annuleren.
  • Bij aankomst in de KvPA wordt u door onze gastvrouw ontvangen die een korte Corona-anamnese met u doorneemt.Tevens neemt zij op afstand uw temperatuur op. Voor bovenstaande anamnese verwachten wij ongeveer 10 minuten nodig te hebben. Wacht u s.v.p. in de auto of buiten tòt 10 minuten voor uw afspraak.
  • Er is (in principe) geen mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet.
  • Er is geen mogelijkheid om gebruik te maken van de poetsruimte.
  • Tenslotte vragen wij u om alléén naar uw afspraak te komen (zonder begeleiding en/of kinderen). Eventueel kan uw begeleider in de auto of buiten wachten.

We zetten vol in op kwalitatieve mondzorg onder veilige omstandigheden en kijken er naar uit u binnenkort weer (gezond) in onze praktijk te mogen verwelkomen!

Team-KvPA